24 години след смъртта на Ванга се разбра кой й е дал дарбата на пророчицата

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Пророчицата Баба Ванга е получила свръхестествената си дарба от ходжа в Битоля, пише “Телеграф”. За това свидетелства Фимка, дъщеря на Кристина Михайлова, съседка на Вангелия Гущерова (Ванга) в детството им в Струмица. „Мама е родена през 1916 година. Като деца са си играли с Ванга, в един двор са живели и пораснали.

loading...

Майка ми е другарувала с Ванга и съм я питала: – Абе, мамо, как почна тетка Ванга да гледа?“, разказва Фимка. „Майка ми казваше: – Абе водеха я по ходжи, по църкви, по доктори – да прогледне с очите. Веднъж я водиха в Битоля при прочутия битолски ходжа, той нещо направи. Оттогава тя започна да гледа и пророкува“, добавя още дъщерята на Кристина.

Версия Фимка обаче си спомня, че Ванга не е била съгласна с версията на Кристина. Една нощ през 1972 г. Фимка спала в къщата на Ванга в Петрич. Били заедно и тя я попитала за ходжата в Битоля. Според Фимка Ванга се разсмяла.

„Ай, горка Кристина, не е вярно това!“, възкликнала пророчицата и разказала своето виждане за това кога и как се е появила дарбата ѝ. „Седя си 1941 г. на тремчето и изведнъж виждам през портата влиза човек на бял кон. Идва до мене и ми казва: – Аз съм свети Йоан Златоуст. След кратко време ще стане война, желязо ще се топи.

А ти ще казваш и за мъртви, и за живи. Не се плаши, аз ще бъда до тебе. След това започнах да сънувам, както ти сега сънуваш. Някой е болен и насън ми идва:

“Иди кажи на тия да направят така и така… Ке оздравее!”“, казала Ванга на младата тогава Фимка. Добавила и как още тогава започнала да предвижда кой от мъжете ще се върне от фронта. Годишнина На 11 август се навършват 24 години от кончината на пророчицата Ванга. В събота, 8 август фондация „Ванга“ организира скромен помен на гроба ѝ в колплекса в Рупите в нейна памет. Да почетем баба Ванга, въпреки пандемията, призовават от фондация „Ванга“.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

loading…

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]


Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Facebook


loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook