Учени: На Земята настъпва ледена епоха с температури до минус 50 градуса

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Специалисти от Университета на Рединг във Великобритания заявиха, че буквално през следващите три десетилетия Земята може да се изправи пред „мини-ледников период“.

По това време в някои части на планетата температурата ще бъде под минус 50 градуса. Учените добавиха, че в момента Слънцето започва да навлиза във фазата си на слънчевия минимум. Поради това се отделя много по-малко топлина, което провокира намаляване на средната температура в цялата планета с един градус.

loading...

Този индикатор не може да се нарече твърде значителен, но разликата в температурата може значително да повлияе на глобалното време и топлината в цялата планета. Ето защо лятото скоро може да стане твърде влажно и студено, а зимата ще бъде мразовита и с много сняг. Слънчевите минимуми са нормално явление, което се среща на всеки 11 години.

В този случай голям слънчев минимум може да се появи само веднъж на всеки 4 века. Учените са уверени, че тази година слънчевият минимум ще бъде много по-студен от обикновено.

В същото време времето, което възниква в резултат от това, ще продължи поне 30 години. Но поради факта, че глобалната температура на планетата продължава да се повишава, някои експерти, включително Матю Оуенс, смятат, че въздействието на слънчевия минимум може да остане незабелязано.

loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook