Томас Бах: След края на кризата ще има все по-малко международни състезания – Новини

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

[ad_1]

CV 16:41:02 29-04-2020
GK1640CV.011
Спорт – бъдеще – Томас Бах

Томас Бах: След края на
кризата ще има все по-малко
международни състезания

Берлин, 29 април (БТА)
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че все по-малко международни състезания може да се организират в бъдеще заради пандемията от COVID-19.
В писмо до олимпийските служители Бах цитира “финансовия натиск” върху организаторите и необходимостта те все повече да се съобразяват и с климатичните промени.
“Може да се наложи да разгледаме по-отблизо и разпространението на спортни събития, защото настоящата криза ще доведе до дълга и дълбока икономическа криза, която ще се отрази тежко на спорта”, заявява Бах.
Бившият фехтовач посочва, че правителствата на отделните страни ще трябва да помогнат на спорта да преодолее тази криза.
“Правителствата трябва да включват спорта в своите програми за икономическа подкрепа. Сако така той ще може да се възстанови в световен мащаб”, казва още Бах.
Заради пандемията от COVID-19 бяха отменени или пренасрочени за по-късно тази година и догодина редица спортни събития, в това число Олимпийските игри в Токио, европейското първенство по футбол, “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”.

/Г. Крумов//ГК/[ad_2]

Source link