Социалните отнеха със сила 6 деца от семейство в монтанско село

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Социалните са отнели 6 деца от самотната им майка в монтанското село Септемврийци, предава агенция BulNews.

Децата са били изведени от дома им на 4 февруари. Служители на отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ в Лом са извършили проверка на къщата, в която са живели малчуганите заедно с майка им Надя К.

loading...

Тя е направена след получен сигнал от жители на селото, според който децата са отглеждани в лоши хигиенно-битови условия.

Социалните служители от крайдунавския град не пожелаха да коментират официално случая, но не отрекоха да има такъв.

Жители на селото потвърдиха пред медията ни за отнетите деца, като добавиха, че те са живеели в изключително лоши условия.

Показателно за това е, че преди няколко дни малчуганите едва не са загинали при пожар в дома си. Тогава майка им ги оставила сами в къщата, като там е имало запалена свещ, от която тръгнали пламъците. Съседи видели излизащия дим от къщата и веднага се притекли на помощ, като спасили децата от сигурна смърт.
Бащата на хлапетата е починал преди около 4 месеца от рак. Докато мъжът е бил жив и здрав, е правел всичко възможно да се грижи добре за семейството си. Редовно е събирал билки за продан, с парите от които изхранвал домочадието.
„Когато преди минавах покрай дома им, винаги миришеше на готвено, а сега се чува само детски плач“, разказва тъжен жител на Септемврийци.
След смъртта на бащата обаче нещата се променили коренно. Майката не полагала никакви усилия в отглеждането на децата си, от които най-голямото е на 11 години, а най-малкото е бебе на няколко месеца. Тя не работи и разчита само на социалните помощи и пенсията.
„Надя не се прибира в дома си, постоянно ги оставя сами. Много често, минавайки покрай къщата, ги чуваме как плачат. Хората от селото им помагаме с каквото можем. Давали сме им дрехи и храна, но това не можеше да продължава“, разказват техни съседи.
В Септемврийци се носят слухове, че нехайната майка има връзка с по-възрастен мъж. Тя постоянно се мотаела в центъра на селото и молела минаващите за мобилен телефон, от който да му се обади.
„Въпреки даренията на дрехи, децата винаги са били голи и боси. Жалко е деца да се отделят от майка им, но в случая това беше единственото спасение за тези невинни същества“, споделят разочарованите хора.

loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook