Разтърсващи думи написа в една от социалните мрежи Марио Милчев – първи братовчед на зверски убитата 18-годишна Андреа от село Галиче, който живее в Германия. Те не се нуждаят нито от разясняване, нито от коментар. Предлагаме ви ги с незначителна редакторска намеса:

Здравейте приятели!!! Пиша тези думи с голяма болка в сърцето! Всички сме майки, бащи, братя и сестри на Някой. Тази трагедия може да сполети всички, да не подминавате случилото се, защото такива хора е факт, че ги има и в утрешния ден може да сме потърпевши и ние, ако не бъдем единни и сплотени като народ!

Искам да кажа няколко думи за Андреа, като пряк свидетел на всичко случващо се около нея и като моя 1-ва братовчедка! Андреа и Румен са мои 1-ви братовчеди, братче и сестриче, израснали в изключително трудни условия, познавайки добре липсите и неволите на живота! Майка им ги напуска, когато са малки. Те нямат баба и дядо живи, имат само татко си.

На тях им се налага да се грижат един за друг от малки и въпреки всички трудности, с които ги сблъсква живота, татко им успява да ги възпита по прекрасен начин, познавайки морала, уважението, възпитанието и трудолюбието! Андреа е 11 клас, баща й и брат й заминават в Англия, за да работят и да съберат средства да й направят един прекрасен Бал, но за жалост това няма да се случи.

Андреа е на 18 г. и до този момент има само един приятел, с който се обичаха много и бяха много щасливи заедно! Всички знаеха за тях, Андреа беше едно лъчезарно усмихнато и много позитивно дете, изключително грижовна към татко си и брат си!!! Болката е огромна от загубата на това крехко създание, което с нищо не е заслужило да изживее този шок и да носи този кръст! Кажете ми като хора, майки, бащи, братя и сестри как се преживява нещо подобно, как се живее с мисалта, че я няма? Как се живее с мисълта, че някой се е подиграл с най-ценното – детето ти и какво заслужава???

Законът не е ли благосклонен към тях? Това изчадие не мога да намеря друго определение за подобна постъпка сега е на 18, а на 35 ще излезе и да почерни още някой живот, защото ние знаем, че нашите затвори не поправят, а точно обратното, този изрод няма да се поправи ще стане още по-зле и ще има други невини жертви, нека бъдем единни и дадем гласност на този случай, за да си свършат добре работата органите на реда и нашето правосъдие да даде максимума, предписан в закона, макар че за мен: за влизане в злом, убийство по особено жесток начин и изнасилване присъдата е само една!!!

Анди, батко, искам да ти кажа, че мн те обичам, но ме лишиха от тази възножност, искам да се знае и да се помни, че ти си едно прекрасно дете и аз като баща на дъщеря ще се гордея, ако моята дъщеря прилича на теб! Ще те помним всички и никога няма да те забравим ще те носим в сърцата ни, дано си на едно по добро място, поклон пред светлата ти памет, Анди!