Пълно затваряне заради COVID кризата в страната – Предложение или Факт?

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Реклама:

„Колкото и да е подготвена една система, тя не може да издържи на подобен натиск. За мен най-важно е опазването на живота и съм готов да поема всякаква отговорност. Всеки живот има значение.

Сега е време, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг“. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на извънреден брифинг след заседание на НОЩ.

Проф. Ангелов поясни, че се удължава противоепидемичната обстановка до края на март. Университети, училища и ясли се заварят, както и ресторанти и нехранителни магазини, няма да има колективни спортни мероприятия и екскурзии.

В сряда мерките ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет.

„КПП-та категорично няма да има. Тази мярка е доказала своята неефективност във времето. Не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Ще направим всичко възможно за Коледа да обмислим тези мерки.

Ако заедно минем през тези ограничения, ще имаме резултат след 20 и няколко дни.

Очаква се тези мерки да дадат резултат най-рано след 8 дни – такива са данните в науката“, подчерта той.

„Време е да се обединим в името на живота. Важно е да положим тези усилия, за да запазим хиляди. Ние сме длъжни да направим нужното, за да спасим сънародниците си. Ако мерките дадат резултати на Коледа ще помислим за отхлабване на мерките. Искам да дадем на време на системата“, посочи министър Ангелов.

Според него по-строгите мерки ще дадат резултат преди Коледа. Министър Ангелов увери, че ще спечелим тази битка с разум и интелект.

Вижте и рекламите в сайта ни:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook