Отказаха на Слави Трифонов да регистрира партия, а той побесня и стана страшно

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Партия “Няма такава държава на Слави Трифонов няма да съществува.

Това реши съдът преди минути. Молбата за регистрация е отхвърлена от Софийски градски съд. Очаква се всеки момент реакцията на Трифонов.

loading...

Мотивът на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова е, че „Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката, предаде БТВ.

Според съдебния състав представеното графично изображение не само не разколебава, …а засилва формирания по-горе извод, че „интегрираните цветове бяло, зелено, червено“ биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката, информират от пресцентъра на съда.

Относно името на партията съдът приема, че „изразът „няма такава/няма такъв …“ би могъл да е противен на добрите нрави, само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида. Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в седемдневен срок от връчване на препис.

loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook