Новата Lada Vesta FL, която се очаква да се продава и в Европа

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Вижте нашите екслузивни специални оферти и няма да съжалявате:

Появиха се първите подробности за новата Lada Vesta FL, която, както се очакваше, ще бъде доставена и в Европа.

Руският производител AвтоВАЗ работи върху Lada Vesta FL, но не разпространява никаква информация за новия си продукт. Понякога обаче в интернет се появява информация за това какъв ще бъде този модел. Общността KVIRING DRIVE VK SHOP в социалната мрежа ВКонтакте публикува подробностите, видя Магазина за Новини.

Очаква се новата Lada Vesta FL да има модернизиран 1,8-литров двигател с екологичен стандарт Euro-6, който може да развива мощност от 136 конски сили. Силовият агрегат ще работи в тандем с шестстепенна механимна скоростна кутия BVM6.

Източникът на Autonews.ru предполага, че е необходима инсталация на двигател с екостандрат Euro-6, за да може моделът да бъде продаван отново в Европа. Защото след влизането в сила на новите регламенти на ЕС АвтоВАЗ вече не може да продава и доставя своите автомобили в страните от Европейския съюз.

Снимка 526680

Източник: Lada

Автомобилите Lada получили нова мултимедиа

През април 2020 г. в Русия започнаха продажбите на Lada XRAY Cross Instinct, в които беше инсталирана мултимедийната система Yandex.Auto. Съобщава се, че новата Lada Vesta ще получи същата система – сега системата може да бъде доставена на този модел само като отделен аксесоар.

Новата мултимедийна система EnjoY Pro с интегрирана платформа Yandex.Auto с поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto. Както се посочва в прессъобщението на AvtoVAZ, сега водачът има възможност да синхронизира системата с акаунта си в Yandex. След това шофьорът ще може да изгражда маршрути по телефона и да ги прехвърля на екрана Yandex.Auto.

На разположение на шофьора са и традиционни услуги: Навигатор, Музика и Бензиностанции. Повечето мултимедийни функции могат да се управляват с помощта на гласовия асистент „Алиса“. Актуализациите на софтуера са „по въздуха“.

Autonews.ru съобщи в началото на април, че продажбите на автомобили Lada през първото тримесечие на 2021 г. са се увеличили и Granta отново стана най-популярният модел.

Според Асоциацията на европейския бизнес (AEB) през първото тримесечие на 2021 г. АвтоВАЗ е продал 83 908 нови автомобила. Тази цифра е с 5% повече в сравнение с януари-март 2020 г. Тогава Lada успя да продаде 79 600 автомобила.

„Доволни сме от резултатите за първото тримесечие на 2021 г., защото постигнахме всичките си цели“, коментира Оливие Морн, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга.

Източник: Money.bg


Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook