Никъде в Европа няма мантинели с такава височина като на „Тракия” – КРИМИНАЛНО

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Мантинелите по пътищата ни не отговарят на европейските изисквания. Имаме български производители, които изнасят защитни съоръжения с високо качество, но техните услуги не се ползват от институциите, отговорни за състоянието на пътищата. Това заявява пред Lupa.bg председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

loading...

„Никъде в Европа няма мантинели с такава височина като на магистрала „Тракия”. Няма допълнителни ограждения, няма озеленяване между съоръженията, а участъкът от пътя, на който стана катастрофата с 6 жертви в неделя, е за рециклиране отвсякъде. Ако има необходимост от протсети в тази държава, то те трябва да бъдат заради лошата инфраструктура в страната”, смята експертът по автомобилна безопасност.

По думите му инцидентът на „Тракия” прилича на този на Своге. Ако мантинелата беше здрава, автобусът нямаше да я прескочи. Същото важи и за катастрофата на магистралата – ако защитното съоръжение беше на половина на височината на камиона, нямаше сега да има 5 жертви, категоричен е Иванов.

„В България имаме най-опасните пътища. Те са с оценка 2 и 3. Политически инат е, че не искат да направят една отскечка от „Тракия” до Стара Загора. Има 90 км вълнообразен път, който не отговаря на никаква квалификация за магистрала.

В същото време полицаите се крият в храсталаците и искат да ни вземат книжките . У нас може отсечка от 30 км да не се ремонтира, но не и да не ни пишат актове. Това е проблемът на държавата ни в момента. Не е да сменим един, за да сложим друг ”, възмущава се автоинструкторът.

loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook