Ето кои са бащата и сина, изгубени под връх Ботев, драмата е неописуема

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан Пенчев са изчезналите в Калоферския балкан старозагорци, научи БЛИЦ от свои източници. Сигналът е подаден в ПСС от майката на момчето – Ваня Гичева.

Тя е на 47 години. Заявила е, че мъжът, с когото живее на семейни начала, и синът й не са били добре екипирани и оборудвани за такъв тежък преход в планината. Оставили са колата на бащата – “Форд Фокус” в местността “Паниците”.

Возилото още е там. Тръгнали са от Стара Загора на 4-и февруари за връх Ботев. Хижарят на връх Ботев е казал, че в 03:00 през нощта на 4-и срещу 5-и февруари Пенчев и синът му са пристигнали на заслона. След това са решили да слизат надолу и вчера са тръгнали с други двама души. Бащата и синът обаче се придвижвали по-бавно и са изостанали от компанията си. За последно са видени вчера в 11:00 часа в местността “Параджика”.

Има ли са в себе си фенери и телефони, но от вчера няма връзка с тях, вероятно защото батериите на мобилните им апарати са се изтощили. Както първо БЛИЦ съобщи, днес спасители то службите в Калофер, Карлово и Пловдив тръгват на спасителна акция.

Хора, които стопанисват вили на местостта “Паниците, откъдето се тръгва за връх Ботев, съобщиха за БЛИЦ, че времето там е изключително лошо, снегонавяванията са огромни и има ураганен вятър. Това предполага, че нагоре в планинта времето е страшно.