Васил Божков: Не съм бягал, но ще се върна и ще стане страшно за враговете на България

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Бизнесменът Васил Божков пусна с ново видео за задържането си в Дубай, обвиненията срещу него и какво стана с фурмите.

loading...

“Отговорих на най-задаваните от вас въпроси. До тук с миналото. От утре ще създаваме настоящето и бъдещето. „Българско лято“ е в ход. #БъдетеСмели”, написа той.

Според предприемача, той де факто не е бягал от България, а заминал по работа в Дубай, където трябвало неговите приятели – братя Бобокови, да го вземат, за да отидат заедно на почивка в Тайланд. Обиските в офисите му обаче провалили плановете.

Укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков публикува поредното си видео в официалния му фейсбук профил. То е от поредицата, в която отговаря на въпроси, зададени му от потребители в социалната мрежа. Този път той отговори на въпроса “Какво се случи в Дубай”, като разказва за престоя си в затвора в Абу Даби, както и за добилата популярност бартерна сделка с Обединените арабски емирства (ОАЕ), при която България изпрати в емирствата 32 тона храни, а обратно дойдоха 15 тона медицински консумативи и фурми.

За сделката се разбра на 12 април, когато председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски съобщи за бартера, като подчерта, че България е получила “15 тона медицински консумативи”. Той обяви и българските фирми, участващи в бартера – “Градус” (на братята Иван и Лука Ангелови) и “Интръст” (еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски). По-късно същия ден от правителствената информационна служба също заявиха, че България е получила “15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна”. Няколко дни по-късно обаче сайтът “Биволъ” разкри, че така нужните консумативи са само около 3 тона, а останалото са фурми.

Божков разказа, че докараните хранителни продукти в Дубай са били купени от една българска фирма, а фурмите за България – от друга. Той обаче изрази съмнение, че в самолета до емирствата се е превозвало само месо.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

loading…

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]


Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Facebook


loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook