Варненец купи двор, за да гледа… магданоз, това на снимката е магданоз?!

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

3000 лева парична гаранция бе наложена на 33-годишен варненец, собственик на наркооранжерия, заловен от криминалисти на ОД на МВР-Варна при специализирана полицейска акция в село Водица, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

loading...

При операцията срещу разпространението на наркотици, проведена под надзора на Районна прокуратура – Варна, криминалистите разбиха оранжерията, разположена в дворно място в селото. В имота са установени две помещения, в които са засяти растения от рода на конопа, уточниха от полицията.

Иззети са 113 корена в различен стадий на растеж, като общото тегло на зелената листна маса е 68 кг. Задържан е собственикът на имота, на когото е повдигнато обвинение за отглеждане на наркотични вещества.

Районната прокуратура във Варна привлече като обвиняем 33-годишния Валентин И., който засял и отглеждал в оранжерията марихуана. Той е с чисто съдебно минало и е икономист по образование.

На 13 юли, тази година, по сигнал на полицейски служител, са разкрити двете действащи оранжерии в частния му имот в село Водица. Валентин обяснил, че е закупил двора, за да отглежда зеленчуци. Впоследствие обаче се снабдил със семена и засял растения от рода на конопа.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районната прокуратура в града.

loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook