Бил Гейтс разкри следващата пандемия, по-страшна е дори от COVID-19

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

loading...

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Основателно или не, през последните месеци собственикът на „Майкрософт“ Бил Гейтс е сочен за основния заподозрян за избухването на пандемията от Covid-19, тъй като още през 2015 г. американският магнат предупреждава човечеството да се готви за унищожителен вирус.

loading...

Сега известният милиардер пророкува кога да очакваме следващата пандемия, която по думите му ще бъде дори по-страшна от COVID-19, предаде Новини.бг. В персоналния си блог Гейтс пише, че следващата опустошителна пандемия за човечеството ще бъдат климатичните промени.

Макар че в момента целият свят хвърля усилия да ограничи разпространението на Covid-19 и да започне възстановяването си, ние трябва да започнем да действаме още днес за следващата такава пандемия, която се очертава да бъдат климатичните промени. Трябва да бъдем иновативни, за да сложим край на вредните газови емисии или в противен случай ни чака екокатастрофа. Или казано с други думи, ако не предприемем действия сега, до 2060 г. смъртността сред човечеството в резултат от климатичните промени ще бъде също толкова висока, колкото е сега от Covid-19. До 2100 г. обаче смъртността вече ще бъде пет пъти по-висока, коментира Бил Гейтс.

,,Ако сме си научили уроците от COVID-19, сега е времето да почнем да мислим как да предотвратим следващата пандемия“, подчерта той, допълвайки, че бездействието не е решение.


loading...

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook